Perinnesalvojen tarina

 


Perinnesalvojen tekeminen sai alkunsa jo yli kymmenen vuotta sitten, kun kiinnostuin erilaisista vanhanajan perinnetiedoista ja -taidoista. Ensin opettelin kasvi kerrallaan niiden vaikuttavia ominaisuuksia. Helpoin tapa päästä nauttimaan luonnonantimien vaikuttavista aineista on kuivata ne talven varalle ja keittää ne sitten teeksi. Myös tinktuuraa ja öljyyn liottamista toki kokeilin.

Vuosien varrella tutustuin myös eteerisiinöljyihin. Kaikki eteerisetöljyt eivät tuntuneet tepsivän ja osa tuntui jopa epämiellyttäviltä käyttää, mutta suomessa esiintyvien kasvien tehon huomasin. Uskon että perimämme osaa käyttää oman ympäristömme kasveja parhaiten hyödyksi.


 

Verkkokauppaan pääset tästä tai voit tilata salvoja myös kauttani suoraan.

"Salvojen pohjana on luonnolliset ja kotimaiset raaka-aineet Suomalaisilta tiloilta. Luonnollisesti tuotetut raaka-aineet auttavat ihoasi uudistumaan. Perinnesalvat valmistaa tuotteita, jotka auttavat niitä, joille muista tuotteista ei ole ollut apua."

Erilaisia salvoja ja saippuoita aloin tekemään aloitettuani opiskelun kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi. Kurssien materiaaleissa suositeltiin muurahaissalvaa kipuihin ja olin lukenut erilaisista vanhanajan opuksista muurahaiskylvyn auttaneen mm. reumasairauksiin. Niinpä ensimmäinen muillekkin myyntiin tullut salvani oli muurahaissalva. Ensin se haisi viinalle tai etikalle ja koostumus oli epätasainen ja huonosti imeytyvä, mutta erittäin toimiva. Testiryhmän reumakivut pysyivät sillä lähes kivuttomina 4h. Siitä rohkaistuneena kehittelin salvaa nykyiseen muotoonsa. Sitten syntyi myös pihkasalva. Parhaillaan kehittelen saippuaa perinteisistä raaka-aineista. 

Suomalaiset raaka-aineet ovat lähellä sydäntäni ja haluankin käyttä salvoissa ja saippuoissa mahdollisimman paljon suomalaisia raaka-aineita.

Täältä löytyy tapahtumat, joissa olen myymässä perinnesalvoja ja kertomassa kalevalaisesta jäsenkorjauksesta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä on muurahaissalva?

Mitä tapahtuu kalevalaisessa jäsenkorjauksessa?

Näin teet kovaa juustoa maidosta