Mitä tapahtuu kalevalaisessa jäsenkorjauksessa?

Jäsenkorjauksesta ensimmäistä kertaa kuulevilla tulee usein mieleen erilaiset niksautuksiin perustuvat hoidot. Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu kehon hellävaraiseen käsittelyyn, eikä siinä niksautella tai runnota hoidettavaa. Tässä postauksessa kerron suuntaa antavasti ja aika suuripiirteisesti miten kalevalainen jäsenkorjaus etenee. Kaikki jäsenkorjaukset ovat kumminkin räätälöity juuri asiakkaan tarpeeseen, eikä kalevalaista jäsenkorjausta voida suorittaa kaavamaisesti. 

Tässä postauksessa kerron kumminkin hoidon kuvauksen todella suuripiirteisesti ja yleistäen.

Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen tullessa hoitaja kyselee asiakkaalta oireista, lääkityksestä ja sairauksista. Näin varmistutaan siitä että hoidolle ei ole esteitä tai osataan ottaa huomioon esimerkiksi lääkitys käsittelyä tehdessä. 

Kalevalainen jäsenkorjaaja Tia käsittelee asiakkaan nilkkaa


Käsittely aloitetaan yleensä jaloista selinmakuulta hoitopöydällä. Päällimmäiset housut pitää riisua, mutta alusvaatteet pitää pitää päällä ja paidan saa pitää päällä niin halutessaan. Asiakas peitellään pyyheliinalla ja pyyhettä raotetaan vain siltä osin kun tarve on.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ote on hellä, mutta jämäkkä. Toki kullakin jäsenkorjaajalla on oma käsialansa. Otteet suuntautuvat ylöspäin (eli sydämeen päin) kehossa. Jos tutustuu kiinalaiseen lääketieteeseen voi havaita useiden kalevalaisen jäsenkorjaajan otteiden seuraavan ainakin osittain meridiaaneja, vaikka niihin kalevalainen jäsenkorjaus ei varsinaisesti perustukkaan. Moni eri koulukunnan käsittely perustuu enemmän tai vähemmän meridiaaneihin, jotka perustuvat ihmisen anatomian tuntemukseen.

Jalkapohjan luiden ja lihasten asento tarkistetaan, nilkkanivelen liikerata tutkitaan, säären ja pohkeen kireydet poistetaan ja samoin polven asento tarkistetaan. Usein nilkan nyrjähtäessä tai polven kolhiintuessa pohjeluu siirtyy, jok
a saattaa aiheuttaa kipuja niin itse polvessa ja nilkassa kuin myös esimerkiksi selkään. Pahimmillaan pohjeluun pieni virheasento voi aiheuttaa skolioosin. 

Jäsenkorjaaja Tia käsittelee asiakkaan selkää.


Kun kireydet on poistettu jalkojen alueelta asiakas siirtyy istumaan jakkaralle. Tässä vaiheessa housut voi laittaa jalkaan ja paidan ottaa pois. Naiset voivat pitää rintaliivit päällä, jos ne ovat avattavissa takaa. Naisille annan "kaavun" päälle, joka jättää selän paljaaksi, mutta suojaa edestä. Monesti makuulta noustessa jalat tuntuvat kevyiltä, mutta selkä saattaa olla erittäin jäykän oloinen. Jakkaralla istuessa käsittely aloitetaan istuinluista (pakaroista) ja edetään ylöspäin kohti päälakea. 

Kädet käsitellään kämmenistä käsivarttapitkin edeten aina olkapäähän asti. Käsien käsittelyssä on tärkeää avata myös lapaluun ja erityisesti liereälihasten alue. Käsiä nostetaan ylös ja pyöritellään kivun sallimissa rajoissa. Ehkä eniten käsien toimintaan vaikuttaa selkälihakset. Jos selkälihaksia (ja sitä ennen jalkoja) ei ole käsitelty huolella, voi olla että niska-hartia seudun jumitkaan eivät aukea. Ja joskus jumit vaan ovat olleet niin pitkään ettei kalevalainen jäsenkorjauskaan auta heti. 

Tarpeen mukaan käsittelen myös kasvot hellävaraisesti. 

Hoitoon on syytä varata 2h aikaa, mutta yleensä selvitään hieman nopeammin.

Hoitohuoneeni sijaitsee Inkoossa.
Tervetuloa kokeilemaan!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä on muurahaissalva?

Mistä löydän kalevalaisen jäsenkorjaajan?