Näin teet hilloa voikukista

  

Voikukan lehtiä voi käyttää salaatteihin, varjossa kasvaneet lehdet eivät ole niin kirpeitä. Nupuista voi tehdä vaikkapa kapriksia ja kukkia voi myös syödä. Kätevin tapa poistaa kukinnoista ötökät on upottaa kukat suolaveteen. 
Hillo on loistavan makunsa lisäksi myös ihanan väristä!


Ensin kerätään voikukan kukintoja ja nypitään VAIN keltaiset osat kattilaan.


Hillon resepti:
Litra voikukan terälehtiä (kerättynä noin kaksi-kolme litraa voikukkia)
5dl vettä
5dl hillosokeria
puolikas sitruuna

Kerää voikukankukinnot ja revi terälehdet irti. Huuhtele terälehdet.
Kiehauta vesi ja lisää terälehdet ja puolikas sitruuna veden joukkoon. Anna kiehua noin 20min. 
Kaada harsokankaan läpi ja anna valua jonkin aikaa. 
Kaada kukkavesi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Keitä sen aikaa että sokeri liukenee.
Kaada seos kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Kannattaa kokeilla syödä voikukan keltaisia terälehtiä ihan sellaisenaankin... vaikkakin ensin on hyvä kurkata kukan ötökkä tilanne :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muurahaissalva kansanlääkinnässä

Tee itse muurahaissalvaa

Mihin muurahaissalvaa voi käyttää?